СИНИОТ КАФТАН

THE BLUE CAFTAN

режија: Mиријам Тузани
улоги: Лубна Азабал, Салех Бакри, Aјуб Мисјуи

премиера: 24.08.2023
времетраење: 118′
земја: Франција, Мароко, Белгија, Данска
жанр: Драма, романтика

Халим и Мина водат традиционална продавница за кафтани во една од најстарите медини во Мароко. За да бидат во чекор со побарувачката од клиентите, тие ангажираат талентиран млад човек како чирак. Полека Мина сфаќа колку нејзиниот сопруг е трогнат од неговото присуство, и бракот на овој средновечен пар ќе биде предизвикан од пристигнувањето на привлечниот чирак.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател