ПАЦИФИКАЦИЈА

PACIFICATION: TOURMENT SUR LES ILES

режија: Албер Сера
улоги: Беноа Мажимел, Серги Лопез, Сесил Гилберт, Марк Сузини

премиера: 17.08.2023
времетраење: 165′
земја: Франција, Шпанија, Германија, Португалија
жанр: Трилер, драма

Високиот комесар на еден остров во Француска Полинезија, човек со мирна природа и дипломатско однесување е растргнат помеѓу високите политики и потребата на најнискиот општествен слој на граѓани. Под принуда да излезе на крај со конфликтните барања, тој носи непромислени одлуки кои се косат со неговите политички убедувања.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател