СЕВЕРЊАК

THE NORTHMAN

режија: Роберт Егерс
улоги: Никол Кидман, Вилем Дефо, Александер Скарсгард, Итан Хоук

премиера: 14.4.2022
времетраење: 136′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, драма

Приказна за викиншкиот принц, Амлет, чија цел е да го одмазди својот татко. Уште како дете тој сведочи на убиството на татко му, кралот Аурвандил, кое го извршил неговиот чичко Фјолнир. Откако ќе ја заробат мајка му, кралицата Гудрун, Амлет бега од родната земја, и како скршената Ајра Старк од Игра на престолите, секоја ноќ на глас ги чита имињата на луѓето на кои ќе им се одмазди за сѐ што му е одземено во младоста.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател