ФАНТАСТИЧНИ ЅВЕРКИ 3: ТАЈНИТЕ НА ДАМБЛДОР

FANTASTIC BEASTS: THE SECRETS OF DUMBLEDORE

режија: Дејвид Јејтс
улоги: Мадс Микелсен, Џад Ло, Кетрин Вотерсон, Еди Редмејн

премиера: 14.4.2022
времетраење: 142′
земја: В.Британија, САД
жанр: Авантура, семеен, фантастика

Професорот Албус Дамблдор сфаќа дека големиот мрачен волшебник Гелерт Гринделвалд сака да ја преземе контролата над волшебничкиот свет. Бидејќи не може сам да го запре, му помага Њут Скамандер, кој го предводи тимот од храбри волшебници со помош на еден „нормален“. Во неверојатната мисија се сретнуваат старите и новите чудесни ѕверки од кои некои се на страната на Гринделвалд. Но, Дамблдор, поради големата опасност, нема долго време да стои на страна.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател