НОТР ДАМ ВО ПЛАМЕН

NOTRE-DAME ON FIRE

режија: Жан Жак Ано
улоги: Самуел Лабарте, Жан Пол Борд, Жереми Лаерт

премиера: 21.4.2022
времетраење: 110′
земја: Франција
жанр: Драма

Париската катедрала Нотр Дам ја зафати пожар. 400 пожарникари се бореа со огнот за да го избегнат исчезнувањето на Нотр Дам. Овој напнат филмски спектакл на славниот француски режисер Жан Жак Ано, познат по култниот филм „Името на розата“, настанува првенствено за прикажување на големото кино-платно. Режисерот користи бројни видеоматеријали, кои ги снимале пожарникарите и полицијата, како и искази на жителите на Париз.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател