СЕСТРИ

SISTERHOOD

режија: Dina Duma
улоги: Antonija Belazelkoska, Mia Giraud, Marija Janchevska, Hanis Bagashov, Emil Isaevski, Verica Nedeska

премиера: 16.12.2021
времетраење: 90′
земја: Македонија, Косово, Црна Гора
жанр: Драма

Маја и Јана се неразделни другарки. Јана е таа која води, а Маја секогаш ја следи. Една ноќ на забава Маја и Јана ја гледаат Елена, најпопуларната девојка во училиштето, како има секс со симпатијата на Маја, и ја снимаат. Јана ја убедува Маја да го објави видеото онлајн. Видеото станува вирално и животот на Елена е уништен. Во жестока конфронтација помеѓу трите девојки, Елена исчезнува. Маја сака да пријави во полиција, но Јана не ѝ дозволува. Маја се бори да најде храброст и да излезе од токсичното пријателство со Јана и тајната што се заканува да ѝ го уништи животот.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател