СЕНТ ОМЕР

SENT OMER

режија: Алис Диоп

улоги: Каије Кагаме, Гуслажи Меланда, Валери Древил, Аурелија Пети, Ксавиер Мали, Роберт Кантарела

премиера: 16.11.2023
времетраење: 122
земја: Франција
жанр: Драма

Младиот писател Рама присуствува на судењето на една млада жена обвинета за убиство на нејзината петнаесетмесечна ќерка оставена на дојдовната плима на плажа на северот на Франција. Но, за време на судењето, сведочењето на обвинетите и сведоците ќе ги разниша верувањата на Рама и ќе го доведе во прашање неговиот сопствен суд.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател