СЕНКИТЕ НА КАРАВАЏО

CARAVAGGIO`S SHADOW

режија: Мишел Пласидо

улоги: Рикардо Скамаракио, Изабел Хупер, Луи Гарел, Микаела Рамацоти, Марио Молинари

премиера: 28.12.2023
времетраење: 120`
земја: Франција, Италија
жанр: Биографија

Италија во 1610 година. Караваџо е еден од најбрилијантните сликари на своето време, но и бунтовник против одлуките на црквата. Откако бил информиран дека делото прикажува проститутки, крадци и скитници, папата Павле V ѝ наредува на Тајната служба на Ватикан да го истражи уметникот. Папата треба одлучи дали да го помилува сликарот затоа што Караваџо го побарал тоа откако бил осуден на смрт за убиство на својот љубовен ривал. Истражувачот, познат како Сенка, започнува истрага што ќе го наведе да ги открие пороците и доблестите на уметникот чиј живот го држи во свои раце.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател