СЕМСЕМ

SAMSAM

режија: Tanguy de Kermel
улоги: Isaac Lobé-Lebel, Lior Chabbat, Jérémy Prévost, Sébastien Desjours

премиера: 26.11.2020
времетраење: 77′
земја: Белгија, Франција
жанр: Анимиран, авантура, семеен

Младиот и бестрашен Семсем има скоро сè што може да сонува еден космички херој: херојски родители, еден куп супер пријатели и сопствена летечка чинија со која ја истражува вселената, освен работите што му недостасуваат – неговите супермоќи сè уште не се појавиле. Кога новата девојка на училиште, Мега, започнува да ги учи супермоќите на Семсем, тој кај мистериозната пријателка наоѓа можност да ги открие своите натчовечки способности. Заедно, двајцата започнуваат космичка авантура што ги учи дека пријателството и храброста може да бидат најважната работа за која сонуваат.


*Наменето за целата публика