КРАЛСТВОТО ШВЕДСКА

KINGDOM OF SWEDEN

режија: Peter Dalle
улоги: Suzanne Reuter, Peter Dalle, Johan Ulveson, Claes Månsson

премиера: 26.11.2020
времетраење: 88′
земја: Шведска
жанр: Комедија

Јозеф и Марија ја преминуваат пустината во потрага по безбеден дом за своето неродено дете. Поточно, тие се обидуваат да стигнат до Шведска, земјата на мирот, еднаквоста и ИКЕА. Во исто време, постара двојка ја напушта ветената земја во потрага по сонцето на Карибите, желна да останат витки, здрави и засекогаш млади. Нема место како дома, далеку од дома.
23 години подоцна од првото прикажување на култниот шведски филм YRROL, кој е најгледана шведска комедија до денес, следува ова продолжение.


*Не се препорачува за деца под 12-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател