ХРОНОФОБИЈА

CRONOFOBIA

режија: Francesco Rizzi
улоги: Vinicio Marchioni, Sabine Timoteo, Leonardo Nigro, Giorgia Salari

премиера: 3.12.2020
времетраење: 93′
земја: Швајцарија
жанр: Драма, трилер

Сатер е осамен човек, кој е во постојано движење, бегајќи од себе. Преку ден, шета низ Швајцарија со бело комбе, додека преку ноќ тајно го набљудува животот на една друга осамена личност: Ана, млада жена што страда од сложен облик на тага. Откако ја открива неговата опседнатост со неа, се создава необична врска меѓу нив. Но оваа кревка рамнотежа за кратко време ќе биде уништена, кога Ана ја открива мрачната тајна на Сатер. Филмот e хроника на невозможна љубовна приказна.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател