СЕМИ, ЏО И ЈАС

SAMI, JOE UND ICH

режија: Карин Хеберлајн
улоги: Јана Секуловска, Ања Гада, Рабеа Лути

премиера: 16.03.2023
времетраење: 94′
земја: Швајцарија
жанр: Драма

Семи, Џо и Лејла се подготвени за возбудливо епско лето по завршување на училиштето. Спремни да излезат и да го зграпчат нивното парче живот. Но, она што следува е тотално поразлично од нивните дотогашни очекувања и многу посериозно од нивните предвидувања. Тие се спремни да застанат и да се борат за своето ‘’јас’’ и пропратно сфаќаат колку била во право мајката на Лејла кога им рекла: ,,Секогаш чувајте многу повеќе соништа во душата, одколку што реалноста има способност да ги уништи’’


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател