СЕЛАНИ

Peasants

режија: Дикеј Велчман, Хју Велчман
улоги: Лидија Леонард, Тимоти Спал, Ела Румф

премиера: 29.02.2024
времетраење: 114′
земја: Полска, Србија, Литванија
жанр: Анимација, драма

Селанката Јагна е принудена да се омажи за многу постариот, богат фармер Мачи Борина, 
и покрај љубовта кон синот на фармерот Антек. Јагна станува предмет на завист и омраза кај 
селаните по што мора да се бори за да ја зачува својата независност. 

*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател