СЀ ПОМИНА ДОБРО

EVERYTHING WENT FINE

режија: Франсоа Озон
улоги: Софи Марсо, Андре Дусолие, Жералдин Паилас, Шарлот Ремплинг

премиера: 16.6.2022
времетраење: 113′
земја: Франција/Белгија
жанр: Драма

Кога Андре на 85 ќе доживее мозочен удар, неговата ќерка Емануел брза да стигне до креветот на својот татко. Болен и половина парализиран во својот болнички кревет тој бара од својата ќерка да му помогне да го заврши својот живот. Но како можете да го исполните тоа барање кога станува збор за сопствениот татко?


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател