МАРЕ

MARE

режија: Andrea Staka
улоги: Marija Skaricic, Goran Navojec, Mateusz Kosciukiewicz, Gabrijel Vidak

премиера: 19.8.2021
времетраење: 84′
земја: Швајцарија, Хрватска
жанр: Драма

Маре никогаш не летала, иако живее веднаш до аеродромот, со сопругот и нивните три деца тинејџери. Го сака своето семејство, се грижи за нив, но понекогаш се чувствува како странец во сопствениот дом. Кои се луѓето со кои живее?
Понекогаш се фаќа себеси како ги набљудува авионите над себе, чезнеејќи за промена и за непознато. Кога еден ден, едно младо момче ќе се досели во соседството, Маре ќе го стави својот живот во искушение.


*Не се препорачува за лица под 12 години, неопходен е надзор од родител или старател