ХАКЕР

HACKER

режија: Пол Берг
улоги: Румле Керса, Џозефина Хојбјерг, Сигне Егхолм Олсен, Есбен Далгаард Андерсен

премиера: 28.10.2022
времетраење: 97′
земја: Данска
жанр: Акција, семеен

Тринаесетгодишниот Бенџамин е врвен хакер, но исто така и тинејџер кој е многу недоверлив кон другите по смртта на неговата мајка пред седум години. Бенџамин, кој никогаш не го познавал својот татко, живее во дом за сираци. Еден ден на посета доаѓаат двајца мажи од Тајната разузнавачка служба на Данска кои го известуваат дека една жена за која веруваат дека е мајка му на Бенџамин била регистрирана од надзорните камери на аеродромот неколку дена порано. На почетокот, Бенџамин е шокиран од веста. Сепак тој наскоро решава да ја испита работата и да дојде до дното на она што навистина и се случило.

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател