ПАТУВАЊЕ НИЗ СПОМЕНИТЕ

REMINISCENCE

режија: Lisa Joy
улоги: Rebecca Ferguson, Hugh Jackman, Thandiwe Newton, Marina de Tavira, Daniel Wu

премиера: 19.8.2021
времетраење: 148′
земја: САД
жанр: Мистерија, романса, научна фантастика

Научникот Ник Банистер се движи во една примамлива сфера меѓу мрачното и минатото, помагајќи им на клиентите да допрат до своите загубени сеќавања. Живеејќи на работ на потонатиот брег на Мајами, животот засекогаш му се менува кога ќе ја сретне новата клиентка Меј. Едно едноставно прашање за изгубеното и најденото станува негова опасна опсесија.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател