ПОВИК НА ЃАВОЛОТ

PREY FOR THE DEVIL

режија: Даниел Стем
улоги: Жаклин Баерс, Колин Салмон, Пози Тејлор, Бен Крос, Кристијан Наваро

премиера: 03.11.2022
времетраење: 88`
земја: САД
жанр: Хорор, трилер

Сестра Ен верува дека одговара на повикот да биде првата жена-егзорцист… но кој или што ја повика? Како одговор на глобалниот раст на демонски опседнувања, Ен бара место во училиште за егзорцизам, кое католичката црква го отворила повторно. До тој момент, овие училишта обучувале само свештеници, но еден професор ги препознава дарбите на сестра Ен и се сложува да ја обучи. Во еден момент таа се наоѓа во битка за душата на една млада девојка, за која сестра Ен верува дека е опседната од истиот демон кој ја измачувал нејзината мајка пред многу години. Одлучна да го искорени злото, Ен наскоро сфаќа дека Ѓаволот ја има во својата стапица.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател