ПЛАТЕНИК

THE CONTRACTOR

режија: Тарик Салех
улоги: Крис Пајн, Гилијан Џејкобс, Сандер Томас, Тоби Диксон

премиера: 28.4.2022
времетраење: 103
земја: САД
жанр: Акција, трилер

Откако нечесно е отпуштен од морнарицата, Џејмс Харпер се придружува на паравоена организација, за да го издржува своето семејство, работејќи ја единствената раота што ја знае.
Со својот тим патува во Берлин на тајна задача во која истражува воена закана, но одеднаш се наоѓа напуштен од сите и гонет среде Европа. Додека се бори за гол живот, настојува да ги открие мотивите на тие што го предале.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател