ЈАВАЧ НА ЗМЕЈОВИ

DRAGON RIDER

режија: Томер Ешед
улоги: Фелисити Џонс, Томас Броди-Сангстер, Фреди Хајмур, Патрик Стјуарт

премиера: 3.2.2022
времетраење: 91′
земја: Германија
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Младиот сребрен змеј и неговиот пријател тргнуваат во потрага по последното уточиште на сребрените змејови. Пред нив е низа неверојатни авантури и необични средби од кои една ќе биде пресудна: средбата со страшното чудовиште од минатото, чија единствена цел е уништувањето на последниот змеј.


*Наменето за целата публика