ПЧЕЛИЧКАТА МАЈА 3: ЗЛАТНОТО ЈАЈЦЕ

MAYA THE BEE 3: THE GOLDEN ORB

режија: Ноел Клири
улоги: Коко Џек Гилис, Бенсон Џек Ентони, Џими Џејмс Итон

премиера: 10.2.2022
времетраење: 98′
земја: Германија, Австралија
жанр: Анимиран, авантура

Воодушевена од доаѓањето на пролетта, Маја го носи својот пријател Вили да ги истражат новите растенија и цутови. Откако ќе спасат една мравка од бубачките што ѝ се закануваат, таа им подарува посебна златна топка и бара од нив да ја однесат на планината Бонсаи. На патот пријателите се здружуваат со две урнебесни војнички мравки, Арни и Барни, кои ќе им помогнат во борбата против бумбарите, предводени од егоистичниот Ромул.


*Наменето за целата публика