НАДЕЖ

HOPE

режија: Мариа Содал
улоги: Андреа Браин Ховиг, Стелан Скарсгард, Ели Рианон Милер Озборн

премиера: 10.2.2022
времетраење: 130′
земја: Норвешка, Шведска, Данска
жанр: Драма, романса

43-годишната Ања и 59-годишниот Томас имаат големо семејство на биолошки деца и посинок. Веќе неколку години тие се имаат отуѓено еден од друг, живеејќи и работејќи во паралелни светови. Кога Ања открива дека има терминална фаза на рак, нивниот модерен живот се распаѓа и ја разоткрива нивната нарушена врска. Сама со својата тага и стравови, Ања сфаќа дека ѝ е потребна целосна помош и поддршка од Томас. Тоа е нивната единствена шанса.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател