ПАТРОЛНИ ШЕПИ

PAW PATROL: THE MOVIE

режија: Cal Brunker
улоги: Iain Armitage, Will Brisbin, Ron Pardo, Marsai Martin

премиера: 19.8.2021
времетраење: 88′
земја: Канада, САД
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Кученцата првпат го напуштаат својот брег и доаѓаат во градот Авантура. Кога ќе дознаат дека Хамдингер станал градоначалник на прометната метропола, тргнуваат во акција за да го спасат градот од неговата себичност. Со нови локации, смешни нови ликови, луда акција, оваа позната компјутерска анимација е совршен филм за заедничко уживање на најмладите и возрасните.


*Наменето за целата публика