ПАТОТ КОН МЕСЕЧИНАТА

MOONBOUND

режија: Aли Самади Ахади
улоги: Дамјан Цветановски, Михаела Ангелевска, Крсто Јовановски, Александар Алексовски, Дарко Вељиќ, Емилија Гиевска

премиера: 23.4.2022
времетраење: 85′
земја: Германија
жанр: Анимиран, авантура, семеен

*Синхронизиран на македонски јазик

Базирана на една од најпопуларните германски книги за деца, „Патот кон месечината“ ја раскажува приказната за малиот Петр, кој тргнува на волшебно патување заедно со еден мајски бумбар, г-дин Зумзем и Сендмен за да ја спасат својата помала сестра од злобниот Месечев човек.


*Наменето за целата публика