ПАТЕШЕСТВИЕТО НА ПРИНЦОТ

THE PRINCE’S VOYAGE

режија: Jean-François Laguionie, Xavier Picard
улоги: Enrico Di Giovanni, Thomas Sagols, Gabriel Le Doze, Marie-Madeleine Burguet

премиера: 3.7.2021
времетраење: 77′
земја: Франција, Луксембург
жанр: Анимиран

Стариот принц на мајмуните по една несреќа се буди на непознат брег. Го наоѓа младиот Том, чии родители му даваат покрив над главата. Тие се научници во егзил. Имено, нивната заедница ги протерала затоа што се осмелиле да веруваат дека постојат и други мајмунски цивилизации. Со помошта на Том, принцот со огромен интерес го запознава тој необичен свет и неговото ригидно општество.
„Патешествието на принцот“ потсетува на дневник со патувања од светот, кој е сличен на нашиот, но изненадувачки за стариот принц.


*Се препорчува надзор од родител или старател