ПАД

FALLING

режија: Viggo Mortensen
улоги: Lance Henriksen, Viggo Mortensen, Terry Chen, Sverrir Gudnason, Hannah Gross, Laura Linney

премиера: 24.7.2021
времетраење: 112′
земја: Канада, В.Британија, САД
жанр: Драма

Џон живее со својот партнер Ерик и нивната ќерка Моника во Калифорнија, далеку од традиционалниот рурален живот што го оставил пред години. Неговиот татко Вилис, тврдоглав човек заглавен во минатото, живее сам на изолираната фарма каде што пораснал Џон. Умот на Вилис попушта, па Џон го носи на запад, во надеж дека тој и сестра му Сара ќе можат да му помогнат на татко им да најде дом поблиску до нив. Нивните најдобри намери на крај се удираат од жестокото одбивање на Вилис да направи какви било промени во својот живот.


*Не се препорачува за лица под 16 години, неопходен е надзор од родител или старател