ПАД НА МЕСЕЧИНАТА

MOONFALL

режија: Роланд Емерич
улоги: Хали Бери, Патрик Вилсон, Џон Бредли, Доналд Сатерленд

премиера: 3.2.2022
времетраење: 120′
земја: В.Британија, Кина, САД
жанр: Акција, авантура, фантазија

Таинствена сила ја исфрла Месечината од земјината орбита и ја праќа во директен судир со животот каков што го знаеме.
Неколку седмици пред ударот и со светот на прагот на уништувањето, извршната директорка на НАСА и поранешна астонаутка Џо Фаулер, уверена е дека го нашла спасот. Поранешниот колега астронаут, Брајан Харпер и теоретичарот на завери Хаусман, се единствените што ѝ веруваат. Овие херои ќе тргнат во невозможна последна мисија во вселената, но таму ќе откријат дека нашата Месечиа не е баш тоа што мислиме дека е.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател