НОЌТА НА 12-ти ОКТОМВРИ

THE NIGHT OF THE 12-th

режија: Доминик Мол

улоги: Бастиен Булион, Були Ланер, Тео Колби

премиера: 31.08.2023
времетраење: 114′
земја: Франција, Белгија
жанр: Крими, драма, трилер

Има судски процеси кои остануваат без епилог. Тие се заборавени од сите освен од неколку инспектори. Џоана го прогонува убиството на Клара. Во текот на истрагата, неговиот сомнеж расте и многу работи престануваат да бидат јасни. Единствен непобитен факт е дека на 12-ти е извршено убиство.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател