НЕДЕЛА

NEDELJA

режија: Немања Ќераниќ и Милош Радуновиќ

улоги: Хусеин Алијевиќ, Марко Јанкетиќ, Стефан Вукиќ, Алексеј Бјелогрлиќ, Ален Селими, Ана Пиндовиќ, Златан Видовиќ, Милица Јаневски

премиера: 26.01.2024
времетраење: 130`
земја: Србија
жанр: Драма

Филмот „Недела“ го следи животот на еден од омилените пејачи на овие простори, Џеј Рамадановски. Инспириран од вистински настани, ја раскажува приказната за Џеј од најраната младост до големиот успех што го оствари. Иако немал лесно детство, кое главно го поминал на улица и во поправен дом, Џеј успеа да го заземе своето место на музичката сцена и преку песна да стане дел од животот на многумина.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател