ДУХОТ ОД КАНТЕРВИЛ

THE CANTERVILLE GHOST

режија: Васил Ровенски

Улоги: Ким Бурдон, Роберт Чендлер

премиера: 18.01.2024
времетраење: 98′
земја: Англија
жанр: Анимиран, семеен, авантура

СИНХРОНИЗИРАН НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

Англија на крајот на деветнаесеттиот век, кога научните пронајдоци носат нови погледи на светот, едно модерно американско семејство се преселува во нивната новокупена селска куќа за да дознае дали таа е опседната со духови. Сер Сајмон Кантервил успешно шета на теренот повеќе од триста години. Но кога се обидува да ги исплаши новите домаќини, тој се соочува со нови предизвици.

*За целата публика