НАСЛЕДСТВО

THE ESTATE

режија: Дин Крег
улоги: Тони Колет, Ана Фарис, Кејтлин Тарнер, Дејвид Духовни, Рон Ливингстон, Розмари ДеВит

премиера: 05.01.2023
времетраење: 96′
земја: САД
жанр: Комедија

Мејси и Савана можеби немаат многу пари, но имаат совршен план. Со кафуле кое е на работ на пропаѓање и нивните животи кои и немаат некоја перспектива, двете сестри коваат завера да ја придобијат својата тетка Хилда – препотентна, груба глава на семејството која е на смртна постела во надеж дека ќе го наследат нејзиниот огромен имот. Но како што и Мејси и Савана наскоро ќе откријат тука веќе има и други роднини со иста идеја.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател