НАЈСРЕЌНИОТ ЧОВЕК НА СВЕТОТ

THE HAPPIEST MAN IN THE WORLD

режија: Теона Стругар Митевска
улоги: Ирма Алимановиќ, Изудин Бајровиќ, Ведрана Божиновиќ, Јелена Кодриќ, Ана Костовска, Николина Кујача, Лабина Митевска, Ксенија Маринковиќ, Мона Муратовиќ, Аднан Омеровиќ, Кемал Ризвановиќ, Синиша Видовиќ

премиера: 27.10.2022
времетраење: 100′
земја: Македонија, Данска, Белгија, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина
жанр: Драма

Асја е 40 годишна самостојна жена која живее во Сараево. Таа го запознава Зоран, 43 годишен банкар на настан за состаноци. Но Зоран не е таму за да ја пронајде љубовта на неговиот живот, туку прошка. За време на војната во 1993 Зоран пукал врџз градот од спротивната страна и сака да ја запознае неговата прва жртва. Сега, двајцата ќе треба повторно да ја преживуваат болката во нивната потрага по прошка.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател