НАЈЛОШАТА ЛИЧНОСТ НА СВЕТОТ

THE WORST PERSON IN THE WORLD

режија: Жоаким Трев
улоги: Ренате Раинсве, Андерс Даниелсен Ли, Мариа Грациа Ди Мео, Херберт Нордрум, Ханс Олав Бренер

премиера: 18.08.2022
времетраење: 116′
земја: Данска, Франција, Норвешка, Шведска
жанр: Комедија, драма, романса

Модрена драма-комедија за потрагата поо љубов и значење во современо Осло. Ги раскажува 4-те години од животот на Џули, млада жена која навигира со разбранетите води во нејзиниот љубовен живот и се бори да ја пронајде нејзината кариера, што ќе ја наведе да се погледне себе реално, која е всушност таа.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател