МАЈКА И СИН

MOTHER AND SON

режија: Леонор Сераи
улоги: Анабел Лонгрон, Стефан Бак, Ахмед Сила, Кензо Самбоа, Сиди Фофана

премиера: 25.05.2023
времетраење: 116′
земја: Франција
жанр: Драма

Во доцните осумдесетти, Роуз се преселила од Брегот на Слоновата Коска во предградијата на Париз со нејзините два мали сина, Ернест и Жан. Во период од 20 години, од нивното пристигнување во Франција до денес, филмот е потресна хроника на создавањето и деконструкцијата на едно семејство.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател