ЛАВКАТ

LOVECUT

режија: Илиана Естањол, Јохана Леита
улоги: Сара Тот, Керем Абделхамед, Макс Куес, Лука фон Шредер

премиера: 10.3.2022
времетраење: 94′
земја: Швајцарија, Австрија
жанр: Драма

Шест тинејџери во Виена. Шест приказни суптилно испреплетени.
Филмот зборува за три тинејџерски парови и нивните конфликти со идентитетот, љубовта и сексуалноста во нашето дигитално, променливо општество, кое нуди многу можности, како и екстремни предизвици. Тоа што го набљудуваме е снимка, извадок од нивните животи и нивните љубовни приказни. Обид за подобро разбирање на храбрата младина на нашето време како и општеството во кое живееме.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател