БЕТМЕН

THE BATMAN

режија: Мет Ривс
улоги: Роберт Патинсон, Зои Кравиц, Пол Дано, Џефри Рајт

премиера: 3.3.2022
времетраење: 175′
земја: САД
жанр: Акција, криминалистички, драма

По неколку години скитање низ Готам, и со само неколку верни сојузници – осамениот јунак станува единственото олицетворение на правдата за своите сограѓани. Кога елитата на Готам ќе биде нападната од садистички убиец, низа загонетни траги го водат најголемиот истражувач на подземјето во најмрачната авантура до сега.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател