КУЧЕ

DOG

режија: Рид Керолин, Чанинг Тејтум
улоги: Чанинг Тејтум, Рајдер Меклафлин, Ави Хас, Лук Форбс

премиера: 17.3.2022
времетраење: 101′
земја: САД
жанр: Комедија

На поранешниот ренџер Бригс му е доделено да се грижи за военото куче на еден починат војник. Неговата мисија е да го транспортира кучето на другиот крај на земјата за да присуствува на погребот. Неговото патување ќе ги натера на еден посебен соживот во кој никако не се совпаѓа необичното однесување на „влакнестиот демон“, кој постојано предизвикува неверојатни сисуации.

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател