КИНГСМЕН: ПОЧЕТОК

THE KING’S MAN

режија: Matthew Vaughn
улоги: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander

премиера: 2.1.2022
времетраење: 130′
земја: В.Британија, САД
жанр: Акција, авантура, комедија

Новиот филм од оваа франшиза нѐ враќа на почетокот на приказната, пред дејството што се случуваше во претходните две дела, „Тајна служба“ и „Златниот круг“.
Во почетокот на 20-от век, организацијата Кингсмен е формирана за да спречи тајна група криминалци со генијални умови да предизвика војна и да убие милиони луѓе.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател