КАШЕЈ: КРАДЕЦ НА НЕВЕСТИ

KOSHCHEY: POKHITITEL NEVEST

режија: Роман Артемјев
улоги: Роман Атремјев, Елисавета Бојарскаја, Виктор Добронравов, Антон Елдаров

премиера: 10.11.2022
времетраење: 76′
земја: Русија
жанр: Анимиран, авантура, комедија, драма, семеен, фантазија, романса

Од којзнае каква причина Кашеј, вечно млад и секогаш добро облечен, веќе три стотини години не може да си најде невеста. Еден ден тој е приморан да киднапира една од најголемите убавици на Далечното кралство, Варвара. Тука започнуваат неговите авантури…

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател