ЦРНИОТ ПАНТЕР: ВАКАНДА ЗАСЕКОГАШ 3D

BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER

режија: Рајан Куглер
улоги: Летисија Рајт, Анџела Басет, Лупита Нијонго, Лејк Бел, Данаи Гурира, Мартин Фримен, Ричард Шиф, Винстон Дјук

премиера: 10.11.2022
времетраење: 161′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, драма, фантазија, научна фантастика, трилер

Кралицата Рамода, Шури, М`Баку, Окоје и Дора Милаж се борат да го заштитат Кралството Ваканда од надворешни светски моќници, после смртта на нивниот Крал Т`чала. Додека Ваканданците се подготвуваат да го прегрнат новото заглавје на својата земја, хероите мора да останат обединети со помошта на Накиа и Еверет Рос и да постават нов пат за Ваканда и нивната нација.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател