ЈУЖЕН ВЕТАР: ЗАБРЗУВАЊЕ

SOUTH WIND 2: SPEED UP

режија: Milos Avramović
улоги: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Predrag Miki Manojlović, Goran Navojec, Jovana Stojiljković, Aleksandar Berček, Zachary Baharov, Bogdan Diklić, Marian Valev

премиера: 18.11.2021
времетраење: 127′
земја: Србија, Хрватска
жанр: Криминалистички, драма, трилер

Петар Мараш ја користи предноста на стекнатиот статус на неприкосновен водач на српското подземје. Сакајќи да го прошири својот бизнис и да се врати во границите на законското, Мараш ги вложува илегално заработените пари во легален бизнис, и чекајќи поволна можност, со својот најблизок другар оди во источна Србија. Таму ќе слушне вест што ќе го примора моментално да ги смени своите планови.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател