ФАБРИКА ЗА СОНИШТА

DREAMBUILDERS

режија: Kim Hagen Jensen
улоги: Caroline Vedel, Rasmus Botoft, Ditte Hansen

премиера: 11.11.2021
времетраење: 81′
земја: Данска
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Животот на Мина се испревртува наопаку кога во нејзиниот дом ќе се доселат вереницата на татко ѝ и нејзината ќерка Џени. Нејзината нова полусестра е неподнослива и затоа Мина е незадоволна. Една ноќ, открива свет од соништата во кој необични градители ги создаваат нашите соништа и открива како самата да управува со нив.


*Наменето за целата публика