ФАРАОНОТ, ДИВЈАКОТ И ПРИНЦЕЗАТА

LE PHARAON, LE SAUVAGE ET LA PRINCESSE

режија: Мишел Оселот
улоги: Серџ Багдасариан, Клер Де Ла Ру Ду Кан, Оскар Лесаж, Аиса Маига, Дидие Сандре

премиера: 16.02.2023
времетраење: 83′
земја: Белгија, Франција
жанр: Анимиран, авантура, семеен, мистерија

СИНХРОНИЗИРАН НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

Три шарени, софистицирани анимирани приказни од Судан, средновековна Франција и Турција од 18 век.

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател