ФАМИЛИЈА

THE FAM

режија: Фред Баилиф
улоги: Клаудија Гроб, Анаис Улдри, Касиа Да Коста

премиера: 04.05.2023
времетраење: 110′
земја: Швајцарија
жанр: Драма

Група тинејџерки се сместени во дом за резиденцијална нега со социјални работници. Ова принудно „семејно“ искуство создава неочекувани тензии и интимности. Еден инцидент предизвикува синџир на прекумерни реакции. Падот ги открива слабостите на ретроградниот малолетнички систем, како и демоните што ја прогонуваат „ФАМИЛИЈАТА“. Социјална драма, која го пресликува нашиот недостиг на морал.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател