ЕНКАНТО: НАШИОТ ВОЛШЕБЕН СВЕТ

ENCANTO

режија: Byron Howard, Jared Bush Charise, Castro Smith
улоги: Stephanie Beatriz, María Cecilia Botero, John Leguizamo

премиера: 27.11.2021
времетраење: 99′
земја: САД
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Анимирана приказна за необичното семејство Мадригал, кое живее скриено во волшебна куќа во планините на Колумбија, во прекрасното место Енканто.
Магијата на Енканто го благословила секое дете во семејството со уникатна дарба, од суперсила до исцелувачка моќ. Сите деца, освен едно: Мирабел. Но, кога ќе сфати дека магијата што го опкружува Енканто е во опасност, Мирабел е единствената ‘нормална’ што може да биде последната надеж за своето семејство.


*Се препорчува надзор од родител или старател