ЅВЕР

BEAST

режија: Балтазар Кормакур
улоги: Идриз Елба, Шарлто Копли, Ијана Хејли, Леа Џефрис

премиера: 25.08.2022
времетраење: 93`
земја: САД
жанр: Хорор, трилер, авантура, драмa

Доктор Нејт (Идриз Елба) и своите две ќерки тинејџерки одат на патување во Јужна Африка. После смртта на нивната мајка, нивниот татко ги носи во резерватот каде што се запознале пред многу години. Но никој не предвиде дека токму таму ќе станат плен ловен од страна на огромен лав, кој има за цел да докаже дека е главниот предатор во цела


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател