ДОКТОР СТРЕЈНЏ ВО МУЛТИВЕРЗУМОТ НА ЛУДИЛОТО

DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS

режија: Сем Раими
улоги: Бенедикт Камбербеч, Елизабет Олсен, Рејчел МекАдамс, Бенедикт Вонг

премиера: 5.5.2022
времетраење: 126′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, фантазија

Д-р Стивен Стрејнџ фрла забранета магија, која ги отвора портите кон мултиверзумот. Опасноста што демнее ја вклучува и појавата на алтернативните верзии на самиот д-р Стрејнџ, кои се преголема закана за човештвото, поголема дури и од заедничките моќи на Стрејнџ, Вонг и Ванда Максимоф.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател