ДЕНОТ НА ЖЕНАТА

THE DAY OF THE WOMAN

режија: Гоце Цветановски
улоги: Муса Исуфи, Слаѓана Вујошевиќ, Исмаил Касуми, Дамјан Цветановски

премиера: 7.5.2022
времетраење: 100′
земја: Македонија
жанр: Tрилер

Неколку години откако нејзината најдобра пријателка стана жртва на сексуална трговија, една новинарка ги здружува силите со таткото и вујкото на нејзината пријателка за да ја разоткрие криминалната мрежа.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател