ЧУДЕН СВЕТ

STRANGE WORLD

режија: Дон Хол
улоги: Џејк Џиленхол, Џабуки Јанг Вајт, Габриел Јунион, Алан Тадик, Луси Лиу, Денис Квејд

премиера: 24.11.2022
времетраење: 102′
земја: САД
жанр: Анимиран, акција, авантура, комедија, семеен, фантазија, научна фантастика

Најновата авантура на ДИЗНИ, „Чудесен свет“ нѐ запознава со легендарното семејство Клејдс кое се обидува да го истражи непознатото земјиште со шаренолик екипаж кој е составен од немирен блоб, триножно куче и неколку чудни суштества.

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател