ЦРВЕНАТА ПАНДА

TURNING RED

режија: Доми Ши
улоги: Розали Чианг, Сандра О, Ава Морс

премиера: 12.3.2022
времетраење: 94′
земја: Канада, САД
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Нов анимиран филм во чие средиште е тинејџерката Меј Ли, која кога е под стрес или е многу возбудена се претвора во огромна црвена панда. И како промените во нејзините интереси, односите со луѓето и промените во телото да не се доволни, нејзините претерано заштитнички расположена и надмоќна мајка Минг, секогаш е блиску до својата ќерка, што е многу незгодно за тинејџерите.

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател